Поділитись:

Голова Волинської ОВА розповів деталі ліквідації наслідків ракетного терору у Луцьку

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 15 серпня 2023, 14:36
Голова Волинської ОВА розповів деталі ліквідації наслідків ракетного терору у Луцьку

У Луцьку завершили ліквідувати наслідки ранкового обстрілу одного з промислових підприємств.

Про це повідомили під час брифінгу з начальником ОВА та головою ДСНС у Волинській області.

Очільник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко розповів, що через ворожий обстріл загинули три людини. Крім того, він повідомив деталі про підприємство, куди влучила ракета.

«Сьогодні вранці під час повітряної тривоги наша область зазнала ракетної атаки, внаслідок якої три людини загинуло, а ще троє – госпіталізовані. Наразі усі наслідки обстрілу ліквідовані. Це підприємство не має відношення до військової інфраструктури. Зараз на місці працюють експерти та підбивають підсумки збитків», – каже Юрій Погуляйко.

В.о. начальника управління ДСНС у Волинській області Сергій Демидюк зазначив, що інформація про вибухи на заводі надійшла на гарячу лінію близько п'ятої ранку. Через влучання ракети на території обвалились залізобетонні конструкції та почалась пожежа.

«О 5:17 надійшло повідомлення про вибухи на об’єктах промисловості. За сигналом тривоги залучили необхідні сили та заходи. Був обвал залізобетонних конструкцій та почалась пожежа на площі орієнтовно 200 м2. Рятувальники пожежу ліквідували та почали розбирати завали. Там врятували чоловіка та передали його медикам для надання допомоги. На жаль, знайшли тіла трьох загиблих», – інформує очільник.

Станом на зараз усі наслідки влучання ліквідували. Для цього залучили 11 одиниць спецтехніки та 34 людини особового складу. Жодних перешкоджань роботі рятувальників не було. Завдяки співпраці ДСНС та Нацполіції наслідки вдалось усунути за вісім годин. Як повідомив Юрій Погуляйко, експерти встановили, що по об'єкту влучили ракетою типу X-101.

Також керівник ДСНС у Волинські області додав, що від місцевих не надходило повідомлень про влучання в об'єкти цивільної інфраструктури.

Довідково:
Х-101 – стратегічна крилата ракета класу «повітря-земля» з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Розроблена конструкторським бюро «Радуга» (1995-2013).
Приблизно з кінця листопада 2022 року Сили оборони України стали помічати в уламках ракет пристрої Л-504 для відстрілу радіолокаційних пасток. Таким чином російські інженери шукають спосіб прориву протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024