Поділитись:

Ракетний удар по Луцьку: за справу взялася СБУ, обіцяють знайти усіх причетних

Вівторок, 15 серпня 2023, 13:01
Ракетний удар по Луцьку: за справу взялася СБУ, обіцяють знайти усіх причетних

СБУ у Волинській області розпочала кримінальне провадження щодо порушення країною-агресором законів та звичаїв війни.

Про це повідомила речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

За даними слідства, 15 серпня 2023 року, російська ракета влучила в промисловий обʼєкт у місті Луцьку.

Наразі слідчі Служби безпеки проводять першочергові слідчі дії, а саме: збирають та досліджують речові докази, опитують потерпілих та свідків, з'ясовують усі обставини події.

Ракетний удар по Луцьку: за справу взялася СБУ, обіцяють знайти усіх причетних 

Унаслідок удару загинуло троє цивільних осіб, ще троє зазнали поранень різного ступеня тяжкості та перебувають у лікарні.

Слідчі СБУ за процесуального керівництва Волинськоі обласної прокуратури прокуратури здійснюють досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни.

СБУ наголошує: особа кожного російського військовика, причетного до вчинення воєнних злочинів в Україні, буде встановлена. Незалежно від звання та посади, воєнні злочинці невідворотно понесуть покарання за вчинення злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, які не мають строку давності.

Нагадаємо: вранці, 15 серпня, Росія вчергове здійснила ракетну атаку. Вибухи пролунали в багатьох містах, у тому числі й у Луцьку. Під час повітряної тривоги надійшла інформація про влучання у промисловий об'єкт двох крилатих ракет.

Зокрема на Волині повідомили про роботу ППО, але є й влучання. Внаслідок «прильоту» на промисловий об'єкт – троє осіб загинуло і троє поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів