Російські ДРГ чотири рази намагалися прорвати кордон на півночі

Вівторок, 15 серпня 2023, 10:30

У липні 2023 року в смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ виявили та знешкодили чотири спроби проникнення на територію України російських ДРГ.

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей, – повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

«Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження. 

У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні  резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій «Альфа», – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що наразі на Північному напрямку тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: