Поділитись:

В Офісі Президента пояснили, що означає перемога для України

Неділя, 13 серпня 2023, 16:02
В Офісі Президента пояснили, що означає перемога для України

Україна не розглядає можливості «замороження війни», фіксації анексії росії та відмову від членства в НАТО. Наразі альтернативи українській формулі миру не існує.

На цьому наголосив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк, – інформує ТСН. 

«Часто можна почути питання: "Яку мету ставить перед собою Україна та якою бачить перемогу?" Відповідаю. Стратегічною метою України, окрім беззастережного повернення територій, є створення умов, що унеможливлюють повторення агресії в майбутньому», – зазначив він. 

З його слів, Україна не розглядає жодних сценаріїв «заморожування війни», фіксації анексії росії та відмову від членства в НАТО. Відповідний сценарій лише заохочуватиме країну-терориста до нарощування апетитів й повернення до війни після короткої перерви.

«Саме тому альтернативи Українській формулі миру немає: посилення армії, пришвидшення постачання зброї, деокупація території, зміна режиму в росії, компенсації від нового уряду й обов’язкове покарання воєнних злочинців», – додав Подоляк.

Як пише видання, формула миру Володимира Зеленського побудована на ключових принципах Статуту ООН і міжнародного права, а також на повазі до суверенітету й територіальної цілісності країн у межах їхніх міжнародно визнаних кордонів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів