Поділитись:

Харків'янин Юрій став луцьким гвардійцем і збирається звільняти схід України

П'ятниця, 11 серпня 2023, 15:31
Харків'янин Юрій став луцьким гвардійцем і збирається звільняти схід України

Життя Юрія пов’язане з військовою службою ще з 2012 року, коли став строковиком Збройних Сил України в рідному Харкові. З 2013-го по 2021-й він працював у поліції – в підрозділах, що відповідали за патрулювання вулиць, охорону метрополітену. Пройшов спеціальне навчання і служив інспектором-кінологом. Певний період перебував і в складі роти особливого призначення. 

Початок повномасштабної війни Юрій зустрів, будучи вже на цивільній роботі. На власному транспорті займався евакуацією людей із Харкова до Полтави, Дніпра, Черкас,  –йдеться у повідомленні  Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

«Було боляче бачити те, що відбувається навколо. Ніхто не очікував, що росіяни здатні на такі варварські обстріли мирних міст, зокрема і житлових кварталів Харкова, – згадує Юрій. – Але головне, що їм не дали окупувати наше місто. А зруйновані райони будуть відбудовані».

З особистих причин Юрій переїхав на захід України, і в 2023 році одружився з лучанкою. Від мобілізації не ховався, і свідомо приєднався до лав волинського підрозділу Національної гвардії. 

Уже пів року досвідчений боєць служить кулеметником і охороняє важливі об’єкти. Поступово визріло рішення стати частиною Гвардії Наступу, хоча воно і непросте для молодої сім’ї. Для себе він обрав бригаду «Рубіж», у складі якої вже є його товариші. Разом із ними Юрій планує звільняти східні рубежі України. 

«Хотів би продовжувати службу кулеметником або у складі мінометного розрахунку. Якщо буде можливість – навчитися працювати з новими видами озброєнь. На донецькому і харківському напрямках ідуть важкі бої. Треба підсилювати оборону Слобожанщини. Для мене ці краї рідні», – каже Юрій. 

Нагадаємо, бригада Національної гвардії України, яка зараз носить назву «Рубіж», зіграла важливу роль у захисті і звільненні Київщини. Її воїни 24 лютого 2022 року першими прийняли бій із російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» у Гостомелі.

Бійці бригади тоді зірвали масштабну десантну операцію ворога, знищивши п’ять і пошкодивши один російський гелікоптер, а також утилізували близько роти особового складу противника. Також бригада відзначилася у боях за міста Рубіжне і Сєвєродонецьк, «перемоловши» велику кількість ворожої техніки та живої сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів