Поділитись:

Лучанина оштрафували на 1500 гривень за приготування канабісу в домашіх умовах

Четвер, 23 лютого 2017, 18:34
Лучанина оштрафували на 1500 гривень за приготування канабісу в домашіх умовах

У Луцьку на вулиці Дубнівській чоловік знайшов кущ коноплі та, забравши його у власну домівку, виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб "канабіс".

Про це сказано у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 20 лютого 2017 року.

Як йдеться у матеріалах справи, уродженець Російського Федерації, житель Луцька непрацюючий та раніше не судимий вчинив кримінальне порушення у листопаді 2016 року, перебуваючи на вулиці Дубнівській у Луцьку, на узбіччі дороги знайшов та привласнив кущ коноплі.

Після цього чоловік перевіз рослину громадським транспортом за місцем проживання на вулицю Федорова без мети збуту.

Далі знайдений кущ подрібнив, висушив, склав у поліетиленовий пакет, а решту в картонну коробку з-під взуття, яку сховав у кімнаті під ліжком, продовжуючи зберігати з метою подальшого вживання без мети збуту.

У грудні 2016 року під час обшуку квартири поліцейські виявили та вилучили на столі в кімнаті, а також в коробці з-під взуття подрібнену речовину рослинного походження. Згідно з висновком експерта № 624/620 від 21 грудня 2016 року, надані на дослідження речовини рослинного походження зеленого кольору являють собою особливо небезпечний наркотичний засіб "канабіс". Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) відповідно становить 17,39 грам, 0,74 грам. Загальна маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 18,13 грам.

Під час досудового провадження між прокурором та підозрюваним 27 січня 2017 року було укладено угоду про визнання винуватості. Обвинувачений чоловік повністю визнав свою винуватість і не оспорював фактичних обставин справи.

Тож суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч.1 КК України, призначивши покарання у виді штрафу в розмірі девяносто неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить сумі 1 530 (одну тисячу п'ятсот тридцять) гривень.

Речові докази (особливо небезпечний наркотичний засіб "канабіс", загальною масою 18,13 грам, паперовий згорток з насінням, яке до наркотичних засобів не відноситься, пристрій для куріння, фольга з висушеним екстрактом канабісу, прозорий пакетик з полімерного матеріалу з нашаруванням речовини білого кольору, яка містять у своєму складі речовину, обіг якої обмежено амфетамін, масою 0,0178 грам, що зберігається в камері схову ГУНП у Волинській області) суд постановив знищити.

Зазначимо, що на вирок суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Волинської області, шляхом її подачі через Луцький міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Надрукувати
мітки:
коментарів