Поділитись:

204-та Севастопольська бригада, яка базувалась у Луцьку, змінила назву

Четвер, 10 серпня 2023, 18:26
204-та Севастопольська бригада, яка базувалась у Луцьку, змінила назву

204-та Севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, яка дислокувалась в місті Луцьку, тепер має нову назву.

Відповідний указ президента опублікували на офіційному сайті, – пише Суспільне.

З найменування бригади вилучили ім'я та прізвище радянського льотчика Олександра Покришкіна. Указ набрав чинності з дня його опублікування – 4 серпня 2023-го.

Що відомо про передислокацію бригади на Волинь

На Волинь Севастопольська бригада перебазувалася 2018-го року. Після анексії Криму 2014 року військових авіаторів передислокували спочатку в Миколаїв, потім — у Луцьк. У грудні 2020-го пілоти повернулися з бойового чергування в акваторії Азовського моря, яке тривало два місяці, на постійне місце дислокації.

Після перебазування на Волині неодноразово відбувалися чергові навчання льотчиків і тренування екіпажів на фронтових винищувачах.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка» (посмертно) військовому льотчику Євгену Лисенку з Севастопольської бригади тактичної авіації, яка дислокувалася в Луцьку. Також загиблий у бою льотчик Євген Лисенко, який служив у Луцьку, став Героєм України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів