Поділитись:

Війна забрала життя чоловіка волинської викладачки (оновлено)

Четвер, 10 серпня 2023, 11:29
Війна забрала життя чоловіка волинської викладачки (оновлено)

Не стало колишнього керівника відділу маркетингу ІА Волинські Новини Андрія Жулінського, який воював і захищав нашу свободу від російської навали. 

Про це повідомили у пресслужбі Волинського національного університету імені Лесі Українки.

«Адміністрація, професорсько-викладацький склад та вся університетська родина висловлює найщиріші співчуття кандидату філологічних наук, доценту кафедри полоністики і перекладу Ользі Борисівні Яручик та кандидату філологічних наук, доценту кафедри іноземних мов факультету міжнародних відносин Майї Олександрівні Жулінській  з приводу тяжкої та невимовної втрати – смерті брата і чоловіка Андрія, здоров’я та життя якого забрала російсько-українська війна.

Нехай добрий, світлий спомин про Вашого брата і чоловіка, який з перших днів став на захист нашої Батьківщини, назавжди залишиться у серцях рідних, колег й усіх, хто його знав, любив і шанував. Нехай Всевишній дасть сили Вам і Вашим близьким перенести біль втрати рідної людини. Жодні слова не зможуть його зменшити, але ми щиро поділяємо Ваше горе, сумуємо разом із Вами та підтримуємо Вас у годину скорботи», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в ІА Волинські новини, Андрій Жулінський у перші дні повномасштабної війни не зміг залишитися осторонь і пішов добровольцем у лави Збройних сил України.

Служив артилеристом, воював, зокрема, на Бахмутському та Куп’янському напрямках. Був старшиною мінометної батареї 2 батальйону славетної 14-ї ОМБР ім. князя Романа Великого. Отримав поранення та кілька контузій, однак до останнього сподівався й вірив, що буде служити Україні.

Унаслідок фосфорних і хімічних атак доброволець утратив здоров’я. Після перенесених нападів ворога був комісований за станом здоров’я у травні 2023 року.

Попрощатися з Андрієм Жулінським можна сьогодні, 10 серпня, з 18:00 у каплиці Волинської обласної клінічної лікарні. Поховають воїна завтра.

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів