Поділитись:

«Па-па, папери!»: Україна переходить на електронні архіви

Середа, 09 серпня 2023, 17:50
«Па-па, папери!»: Україна переходить на електронні архіви

Усі документи державних органів влади в Україні відцифрують та зберігатимуть в електронних архівах – запрацював пілотний проєкт майбутньої системи «е-Архів».

Про це у середу, 9 серпня, повідомила у телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

«Па-па, папери! Електронні архіви запрацюють в Україні

Спільно з Міністерство юстиції та Державною архівною службою України презентували пілот проєкту «е-Архів». Тепер документи державних органів влади зберігатимуться в електронних архівах», – йдеться в повідомленні.

У Мінцифри запевнили, що це докорінно змінить роботу державних архівів та доступ громадян до відповідних послуг. А саме:

  • Архівну інформацію відцифрують та внесуть у систему документообігу. Державним даним більше не загрожуватимуть життєві обставини. Це особливо важливо під час війни. Оскільки ворог намагається знищувати цінні для українців папери. Якщо інформація буде відцифрована, це стане неможливим.
  • Жодних поїздок по державних архівах – щоб отримати доступ, треба лише зайти на сайт. Жодних стосів паперу і загублених тек. Кілька кліків – і працівники Мінʼюсту знайшли необхідну для вас інформацію.

На першому етапі пілотного проєкту були сформовані та передані окремі електронні документи Міністерства юстиції на зберігання до архіву Мін’юсту та Центрального державного аудіовізуального й електронного архіву.

Надалі проєкт буде масштабований на всі органи влади, а згодом – і на інші організації.

Пілотний проєкт був реалізований Міністерством юстиції України разом із Державною архівною службою, Міністерством цифрової трансформації України, проєктом ЄС Pravo-Justice та іншими партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів