Поділитись:

Смарт-годинники та фітнес-браслети Xiaomi: основні переваги й альтернативи

Понеділок, 07 серпня 2023, 18:50
Смарт-годинники та фітнес-браслети Xiaomi: основні переваги й альтернативи

Китайська компанія Xiaomi не потребує особливої презентації. Це ім’я відоме практично кожному, хто хоч трохи слідкує за новинками ринку електроніки. Асортимент продукції компанії охоплює широкий спектр товарів — від телефонів до пилотягів. Чільне місце посідають серед них смартгодинники та фітнес-браслети. Можна впевнено стверджувати, що бренд входить до числа лідерів у цьому сегменті.

Особливості смартгодинників «Ксіомі»

Xiaomi випускає кілька серій смартгодинників. Як це часто буває у випадку з електронікою китайських виробників, розібратися, чим одна лінійка відрізняється від іншої, не так вже й просто. Так, серія Mi Watch позиціонується як найсучасніші модні годинники із солідним часом автономної роботи. Наприклад, ксіомі годинник Mi Watch Color Sports може працювати на одному заряді до двох тижнів (за даними виробника). Найдорожча модель у серії, як це буває і в лінійках смартфонів, має префікс Pro, присутня й молодша модель у серії з префіксом Lite.

Смарт-годинники та фітнес-браслети Xiaomi: основні переваги й альтернативи

Ще одна серія має назву, яку виробник давно використовував для телефонів, — Redmi. Це бюджетні гаджети з базовим функціоналом переважно спортивного спрямування. Серія 70mai (ця назва більш відома за відеореєстраторами Xiaomi) відрізняється сапфіровим покриттям дисплея. Ще є лінійка спортивних смартгодинників WeLoop. Ну а на додаток Xiaomi випускає велику кількість різноманітних смартгодинників під брендом Amazfit.

Фітнес-браслети Xiaomi — оптимальний вибір

З фітнес-браслетами все простіше — всі моделі мають назву Mi Band та номер, що вказує на покоління гаджета. Їх не так багато, як смартгодинників, але вони безперечно є одними з найпопулярніших у цій категорії. З кожним поколінням браслети отримують нові функції і все більше режимів для різноманітних видів фізичної активності. Наприклад, Mi Band 8 має більше сотні спортивних режимів, може вимірювати пульс, рівень стресу та кисню в крові. За бажанням капсулу браслета без ремінця можна зафіксувати на кросівку, щоб використовувати спеціальний режим бігу.

Смарт-годинники та фітнес-браслети Xiaomi: основні переваги й альтернативи

Крім того, з кожним поколінням виробник збільшує розмір і якість дисплея. Якщо в Mi Band 4 діагональ дисплея складала 0,95 дюйма, у Mi Band 6 — 1,56, то у Mi Band 7 — вже 1,64 дюйма. Фітнес-браслети можна спокійно використовувати під час плавання. Також вони мають модуль NFC, отже, можуть застосовуватися для безконтактної оплати.

Альтернативи

Головними конкурентами смартгодинників Xiaomi (включаючи Amazfit) є гаджети від Apple і Samsung, але продукція американської та корейської компаній дорожче. Що стосується фітнес-браслетів, то у цій категорії головним конкурентом виступає інший китайський виробник — Huawei, адже Apple і Samsung ці гаджети не випускають. Є фітнес-браслети відомого бренду Garmin, але вони істотно дорожче моделей від Xiaomi. Велику кількість моделей, часто й дешевших, пропонують інші китайські виробники, але, за відгуками користувачів, їхня якість не дотягує до рівня Xiaomi.

Надрукувати
мітки:
коментарів