Поділитись:

Німецькі ультраправі погрожують вивести Німеччину з ЄС

Понеділок, 07 серпня 2023, 12:41
Німецькі ультраправі погрожують вивести Німеччину з ЄС

Німецька ультраправа партія «Альтернатива для Німеччини» («АдН») пригрозила вивести Німеччину з ЄС, якщо Євросоюз не реформують протягом, як кажуть у політсилі, «розумного часу».

Про це партія заявила у своїй програмі перед виборами в Європарламент, затвердженій у неділю, 6 серпня, пише «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Згідно з програмою, «АдН» виступає за радикальне реформування Європейського Союзу і перетворення його на вільну конфедерацію держав, стверджуючи, що Європейський парламент має бути розпущений, а Європейський суд – позбавлений більшості своїх повноважень. 

«Якщо наші фундаментальні реформаторські підходи не можуть бути реалізовані в існуючій системі ЄС протягом розумного періоду, ми вважаємо за необхідне вихід Німеччини (з Євросоюзу. – ред.) або впорядкований розпуск Європейського Союзу і створення нового європейського економічного співтовариства за інтересами», – йдеться в програмі партії.

Нова партійна програма, утім, дещо пом'якшена порівняно з попередніми позиціями «АдН». У червневому проєкті передвиборчої програми йшлося, що ЄС вже не підлягає реформуванню, і містився заклик до його повного розпуску. 

Під час загальних виборів у Німеччині у 2021 році партія також виступала за вихід Німеччини з ЄС.

Однак, щоб привабити ширший електорат, лідери «АдН» Тіно Хрупалла та Аліса Вайдель наполягали на більш м'якому підході щодо ЄС. Таким чином, остаточний варіант є компромісом з більш радикальним крилом партії, яке все ще наполягає на негайному виході Німеччини з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
26 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024