Поділитись:

Келихи для віскі: як правильно вибрати*

Понеділок, 07 серпня 2023, 11:37
Келихи для віскі: як правильно вибрати*

Склянки для віскі часто вибирають на подарунок не тільки близьким людям, які полюбляють цей напій, а й керівникам, представникам влади, відомим особистостям тощо. Якщо знаєте вподобання конкретної людини й тонкощі споживання віскі, для вас не буде проблемою купити на професійне свято, на день народження чи іншу важливу дату стильний та практичний набір келихів.

Якими бувають келихи для віскі

Розрізняють декілька популярних форм келихів, які мають відмінності як в об’ємі, так і у формі. Вироблений із зерна алкогольний напій має виражений яскравий аромат і смак, тому його часто п’ють із зовсім маленьких склянок — «шотів» (або shot glass), стандартний об’єм яких становить 40-45 мл.

У солодових сортів, навпаки, слабший аромат, який до того ж швидко розсіюється. Тому для споживання такого віскі вибирають досить масивні чарки, які називаються tulip, nosin та snifter. Перший варіант (tulip) виділяється серед інших своєю формою, схожою на тюльпан, але в цілому всі перераховані склянки мають одну важливу спільну рису — широку нижню частину та вузький верх, який не дає вмісту швидко випаровуватися.

Як зробити правильний вибір

Якщо ви плануєте купити подарункові келихи для віскі, звертайте увагу на такі нюанси.

  • З чим саме буде споживатися напій. Можливі варіанти: у нерозбавленому вигляді, із соком або льодом. Від цього залежить об’єм келиха.
  • На основі чого виготовлене віскі. Можливі варіанти: солодовий або зерновий. Від цього залежить форма та діаметр бокала — у першому випадку верх буде завуженим, у другому — стандартним, а чарки — зовсім маленькими.
  • Коли й за яких обставин вживатиметься міцний напій. Якщо людина любить влаштовувати вечірки з великою кількістю гостей, можна дарувати будь-який набір келихів для віскі, адже за таких умов стануть у пригоді бокали різної форми.

Ексклюзивні келихи для віскі на сайті fama.ua — це ваша можливість придбати в Україні незабутній подарунок для поціновувачів цього міцного алкогольного напою. Тут ви знайдете не тільки окремі комплекти чарок різних форм і розмірів, а й цікаві сувеніри для віскі, до яких можуть входити підставки, додаткові ємності для міцних напоїв, охолоджувальне каміння у футлярі чи мішечку, гральні кубики. Мають попит набори на патріотичну тематику: із зображенням національних українських символів, сувенірними аксесуарами у вигляді булави тощо. Можна оформити замовлення безпосередньо в інтернет-магазині, додавши вибраний товар у кошик, або особисто відвідати шоурум у Києві та зробити вибір наживо.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 листопада 2023