У Словенії найбільші повені за 30 років – троє людей загинули

Понеділок, 07 серпня 2023, 04:23

У Словенії сталися сильні повені, офіційні особи заявили, що це найгірше стихійне лиха з часів незалежності країни. Щонайменше троє людей загинули. Масштаб збитків від повеней оцінюється в понад пів мільярда євро.

Про це пише France24, передає УНН.

«Це найстрашніше стихійне лихо в новітній історії Словенії, воно вплинуло на дві третини країни», — заявив прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб після суботнього засідання Ради національної безпеки.

Раптові повені та зсуви, викликані сильними дощами, які почалися в четвер, затопили значні території центральної та північної Словенії, перекривши доступ до сіл і порушивши рух.

Наразі щонайменше троє людей – двоє громадян Нідерландів і словенець – загинули. Водночас місцеві ЗМІ повідомляють, що в результаті повені загинули 4 людини.

Місто Црна-на-Корошкем, приблизно за 100 кілометрів на північ від столиці, було одним із найбільш постраждалих і залишилося відрізаним, допомогу довелося доставляти повітрям армійськими гелікоптерами.

Ближче до столиці в місті Камнік, де, як повідомляється, під час повені загинула словенка, багато доріг все ще закриті, а кілька районів відрізані.

На півночі столиці Любляни оголошено «надзвичайний стан» через проливні дощі, при цьому попереджають громадян не залишати свої будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: