Поділитись:

Греція обмежить кількість щоденних відвідувачів Акрополя: що сталось

Неділя, 06 серпня 2023, 01:18
Греція обмежить кількість щоденних відвідувачів Акрополя: що сталось

Греція оголосила, що обмежить кількість щоденних відвідувачів Акрополя, щоб гарантувати безпеку та довговічність стародавньої памʼятки.

Про це повідомляє CNN, – пише Бабель. 

За словами міністра культури країни Ліни Мендоні, з вересня обʼєкт Світової спадщини ЮНЕСКО в Афінах прийматиме не більше за 20 тисяч відвідувачів на день. Зараз памʼятку відвідують до 23 тисяч людей щоденно.

Ця зміна – пробна, її запроваджують після досліджень. Памʼятку відкрито щоденно з 8:00 до 20:00, але половина відвідувачів, як правило, приходять вранці, з 8:00 до полудня. Це створює проблеми для Акрополя, відвідувачів і співробітників.

Також уряд планує встановити погодинні ліміти відвідувань, щоб уникнути скупчень. Наприклад, 3 тисячі людей отримають доступ з 8 до 9 ранку, 2 тисячі протягом наступної години з 9 до 10 ранку. Це дозволить уряду захистити памʼятник і покращити загальне враження відвідувачів.

З 1 квітня 2024 року нова система поширюватиметься і на інші археологічні памʼятники, що працюють за електронними квитками і на які припадає 90–95% відвідувачів грецьких памʼяток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів