Поділитись:

У Луцьку чоловіку не заплатили за здану макулатуру, а поліція ще й оштрафувала

Неділя, 30 липня 2023, 12:36
У Луцьку чоловіку не заплатили за здану макулатуру, а поліція ще й оштрафувала

У Луцьку чоловік поскаржився поліції, що йому не заплатили за здану макулатуру, а та його оштрафувала на 3 400 гривень за завідомо неправдивий виклик на лінію «102».

Про це йдеться у рішенні Луцького міськрайонного суду.

Потерпілий вирішив оскаржити рішення правоохоронців у суді. У матеріалах справи йдеться, що чоловік викликав патрульних та поскаржився їм, що його ошукали, але поліцейські склали протокол про порушення на самого чоловіка та поїхали з місця події. 

«Як вбачається з відеозапису із нагрудного відеореєстратора інспектора поліції Рубана Є.І., останній за наявності підстав вважати, що чоловік вчинив адміністративне правопорушення, повідомив останнього про його притягнення до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 3400 грн. Після цього, інспектор та його колега прослідували до службового транспортного засобу та залишили місце події», – зазначено в рішенні.

На думку суду, такі дії патрульного поліцейського є грубим порушення процедури розгляду справи про адміністративне правопорушення. Адже правоохоронці не забезпечили належний розгляд справи, можливість захисту обвинуваченого та не винесли рішення й не ознайомили обвинуваченого з ним у його ж присутності.

Тому суд вирішив скачувати постанову поліціянтів про накладення штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів