Поділитись:

НАТО побудує логістичний центр у Жешуві для ремонту української техніки, – ЗМІ

П'ятниця, 28 липня 2023, 23:21
НАТО побудує логістичний центр у Жешуві для ремонту української техніки, – ЗМІ

НАТО планує побудувати ремонтно-логістичний центр у польському Жешуві, який через своє стратегічне розташування став важливим транспортним хабом для допомоги Україні.

Про це розповідає «Європейська правда».

Про будівництво об’єкта НАТО в Жешуві стало відомо минулого місяця, коли мер міста Конрад Фіолек в інтерв’ю місцевим ЗМІ заявив про створення бази Альянсу, де будуть постійно дислоковані «американські, британські та канадські війська».

Посадовці з Оттави й Варшави на умовах анонімності уточнили The Globe and Mail, що під об’єктом мається на увазі не база, а радше центр логістики й ремонту техніки.

«Ми збираємося створити ремонтний центр у партнерстві зі США і Великою Британією. Ми не маємо наміру мати велику канадську присутність», – сказав на умовах анонімності канадський урядовець, додавши, що основною функцією центру буде ремонт українських танків та іншої броньованої техніки.

У пресслужбі НАТО в Брюсселі на запит видання відповіли, що той «значно посилює стримування і оборону для усіх членів Альянсу, підвищує стійкість до російського примусу і підтримує партнерів у протидії зловмисному втручанню та агресії».

Значення Жешува, розташованого за приблизно 100 кілометрів біля кордону з Україною, суттєво зросло після повномасштабного вторгнення Росії. Біля місцевого аеропорту дислоковані 1700 американських військових, а сам аеропорт став логістичним центром для постачання Україні західної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів