Поділитись:

Нагнітають ситуацію, – прикордонники про «вагнерівців» у Білорусі

П'ятниця, 28 липня 2023, 10:00
Нагнітають ситуацію, – прикордонники про «вагнерівців» у Білорусі

У Державній прикордонній службі зазначають, що Білорусь використувує російських найманців «ПВК Вагнер» для нагнітання ситуації, їхня ж кількість і місце розташування в РБ наразі не становлять загрози для України.

На цьому наголосив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, – пише Українська правда

Зі слів Демченка, ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, безпосередньо по лінії держрубежа – спокійною. Прикордонники не фіксують поблизу кордону якогось переміщення техніки чи особового складу жодних підрозділів, які би могли становити загрозу для України. Але звісно, пильна увага прикута до перебування російських найманців з приватних військових компаній на території РБ.

За даними ДПСУ, наразі «вагнерівців» на території Білорусії трохи більше 5 тисяч і вони перебувають на значній відстані від кордону з Україною.

«Проте підрозділи розвідки, зокрема розвідки Держприкордонслужби, продовжують відстежувати умови їхнього перебування, як вони будуть у подальшому залучені і чи вони становитимуть загрозу Україні», – йдеться у повідомленні. 

Надрукувати
мітки:
коментарів