На Волині провели навчання з радіаційної безпеки: куди евакуйовуватимуть людей (фото, відео)

Четвер, 27 липня 2023, 20:41

На Волині у четвер, 27 липня, провели навчання із радіаційної безпеки. За легендою: у результаті збройної агресії РФ стався витік на Рівненській АЕС. 

Як розповів Суспільному перший заступник начальника військової адміністрації Сергій Мовенко, було оголошено евакуацію із 30 кілометрової зони ураження.

У разі надзвичайної ситуації в зоні ураження можуть опинитися 46 населених пунктів області. Загальна кількість населення, яка підлягає евакуації – 40,3 тисячі людей.

 

Як розповів керівник Волинського управління ДСНС Сергій Демидюк, повна евакуація триває три доби і починається з офіційного повідомлення від голови військової адміністрації.

«За станом радіаційного фону приймається рішення чи це повна евакуація, чи часткова. Зараз ми розгорнули усі 48 збірних евакуаційних пунктів та 5 проміжних евакуаційних пунктів», – додав Сергій Демидюк.

У Маневицькому ліцеї розгорнули збірний пункт евакуації населення. Тут жителів реєстрували та видавали людям до 40 років препарат калій йодиду.

 Зі збірного пункту людей, які підлягають евакуації автобусами повезли до проміжного пункту евакуації – в Колки.

Після висадки усіх «евакуйованих» перевірятимуть на вміст радіаційного забруднення.

 

Далі волинян евакуюватимуть на найближчі приймальні пункти. Їх розташування визначатимуть у день евакуації в залежності від напрямку вітру.

Як розповів у коментарі голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, усі служби під час навчань відпрацювали добре, але є нюанси.

«Як я побачив трошки не вистачає автобусів для евакуації і тому будемо добавляти», – сказав він

Зі слів Юрія Погуляйка через місяць в області проведуть такі ж навчання для злагодженості дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: