Поділитись:

На Волинській митниці вилучили контрабандні товари на 2 мільйони гривень

Вівторок, 21 лютого 2017, 12:23
На Волинській митниці вилучили контрабандні товари на 2 мільйони гривень

Працівники Волинської митниці ДФС припинили чергову спробу незаконного переміщення товарів народного споживання на суму понад 2 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби України.

У зоні митного контролю митного посту "Доманово" Волинської митниці оглянули вантаж, який прямував з Болгарії на адресу білоруської компанії з місцем вивантаження в Польщі. Продавцем товару виступала компанія з Великобританії, перевізником – компанія з Республіки Молдова.

Згідно з поданими товаросупровідними документами, у транспортному засобі переміщувався товар "тканини, одяг, серветки, покривала, рушники тощо" (всього 34 найменування) вагою понад 17 тис кг, вартістю 5 тис доларів США.

Згідно з ч.2 п.1 ст.191 Митного кодексу України, "…перевізники зобов'язані під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номери, зовнішній стан товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної (CMR)…". Проте, будь-які записи до CMR від 10.02.2017 водієм (перевізником) не вносились.

Митники виявили незаявлені в документах та незадекларовані у встановленому порядку товари "тюль в асортименті", кількістю 98 вантажних місць, вагою брутто близько 5 тис кг, та "тканина трикотажна", кількістю 3 вантажних місця, вагою брутто 211 кг, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України на умовах Конвенції МДП.

Отже, за даним фактом наперевізника склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 472 Митного кодексуУкраїни, санкції якої передбачають накладення штрафу на винну особу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів з конфіскацією предметів правопорушення.

Товар вилучили на склад Волинської митниці. Попередня загальна вартість вилучених предметів правопорушення складає понад 2 млн грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів