Поділитись:

«Львівський клуб розраховує тільки на своїх футболістів», - Пономарьов

Четвер, 27 липня 2023, 14:14
фото ФК Рух
фото ФК Рух

Цей фахівець очолив «рухівців» у березні цього року та провів 13 матчів. З його допомогою колектив зміг зберегти прописку в елітному чемпіонаті, посівши 11 місце. Тож наше видання поговорило з головним тренером львівського «Руху» Віталієм Пономарьовим про готовність клубу до нового сезону Української Прем’єр Ліги.

 

- Чи задоволені ви підготовкою до сезону?

-  Загалом задоволений! Багато чого нового награвали, і, в принципі, у нас молода команда,  усі хлопці приймають інформацію, яку давали. Тому я  задоволений.

 

- То зможемо побачити нову гру «Руха» цього сезону?

-  Хочемо трішки змінити нашу гру. Ми багато над цим працювали, чемпіонат покаже. Звичайно, що ми, порівняно з минулим сезоном, хочемо покращити нашу гру.

 

- Склад команди вже сформовано чи плануються підсилення?

-  Команда ніколи не буває повністю сформована, але ми робимо ставку на своїх футболістів, молодих футболістів. Ми будемо далі  йти тим шляхом, щоб розвивати молодих гравців. У нас, на мою думку, непогані молоді футболісти. Звісно, може не вистачати досвіду, але знову ж таки, на мою думку, ця команда на зборах грала досить серйозно.

 

- Чи буде когось із гравців з юнацької команди, яка стала чемпіоном країни, переведено до основної команди?

-  Я тоді працював з юнацькою командою, всі хлопці які зараз грають в основному складі, пройшли через U19. Зараз ще кілька молодих  хлопців тренуються та брали участь у контрольному матчі за основну команду. Тому так, ми будемо розраховувати тільки на своїх футболістів, і я думаю що у цих хлопців усе вийде.

 

- Які завдання ставить клуб на сезон?

-  Першочергове завдання - покращити якість нашої гри, щоб молоді хлопці могли розвиватись  саме через гру, тобто через якість гри. Звичайно, зайняти краще місце, ніж в минулому чемпіонаті . Також отримати за цей рік досвід, який буде неоціненний для молодих футболістів. А через рік-два ставити все більші завдання. Зараз для нас важливі якість гри і розвиток молодих футболістів.

 

- Чи готова команда дати бій єврокубковій «Зорі»?

-  Я думаю, що готова. І це показали контрольні матчі – що ми можемо грати з будь-яким суперником на досить хорошому рівні. Знову ж таки, побачимо як сердечно та психологічно готові. Може завадити брак досвіду футболістів. Але я думаю, що все буде нормально проти будь-якої команди в чемпіонаті. Будемо намагатися грати в якісний футбол!

Спілкувався Сергій МОЗОЛЮК

Більше про результати й прогнози на Телеграм-каналі «Конкурент. Футбол»

Надрукувати
мітки:
коментарів