Поділитись:

Камишін заявив про успіхи у виробництві українських ракет

Вівторок, 25 липня 2023, 18:01
Камишін заявив про успіхи у виробництві українських ракет

Україна хоче стати найбільшим виробником зброї в Європі і вже має «перші успіхи» у виробництві ракет.

Про це в інтерв'ю PAP сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, – пише Суспільне.

«Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі», – сказав він.

Міністр наголосив, що спершу потрібно розбудувати міць України як виробника зброї.

«Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет», – сказав Камишін.

Конкретних цифр щодо виробничих потужностей українського ОПК він не назвав, але заявив, що за останній місяць вони зросли удвічі.

Камишін також зазначив, що Україна працює над розширенням промислових комплексів озброєння, щоб поступово нарощувати виробничі потужності сектору.

За його словами, Міністерство є одним із співзасновників проєкту Brave 1, який сприяє співпраці між усіма учасниками ОПК. Проєкт також надає інформаційну, організаційну та фінансову підтримку проєктам у сфері оборонних технологій.

За словами Камишіна, Brave 1 має дозволити виробникам швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міністерством оборони України.

«Це дасть нашій армії доступ до новітнього озброєння і технологій. І це нам дасть нові можливості на полі бою», – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів