Поділитись:

Україна змінила свого представника у МВФ

Понеділок, 20 лютого 2017, 15:01
Україна змінила свого представника у МВФ

У рамках ротації на посаді заступника виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді керівництво регіональної групи країн – членів МВФ на чолі з Бельгією та Нідерландами призначило нового представника від нашої держави.

Ним став Владислав Рашкован, який розпочне роботу при штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні (США) з 27 лютого цього року, – повідомляє прес-служба Нацбанку.

ДОВІДКОВО:

Строк перебування на посаді заступника виконавчого директора в МВФ – чотири роки. Рішення про призначення на посаду приймають керівники регіональної групи країн – членів МВФ на чолі з Бельгією та Нідерландами, до якої входить Україна. Членами цієї групи є 15 країн (Бельгія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Кіпр, Люксембург, Македонія, Молдова, Нідерланди, Румунія, Україна, Хорватія, Чорногорія).

Владислав Рашкован очолив Департамент стратегії та реформування банківської системи Національного банку України у квітні 2014 року.

З квітня 2014 року був членом Правління Національного банку України, з листопада 2014 року до 01 серпня 2016 року – заступником Голови Національного банку, відповідальним за реформи та трансформацію регулятора.

За його ініціативою було створено "дорожню карту" реформи фінансового сектору України – Комплексну програму розвитку фінансового сектору України до 2020 року, а також проведено трансформацію центрального банку.

Надрукувати
мітки:
коментарів