Поділитись:

Росія, ймовірно, намагається створити буферну зону навколо Луганщини, – розвідка Британії

Неділя, 23 липня 2023, 11:37
Росія, ймовірно, намагається створити буферну зону навколо Луганщини, – розвідка Британії

Британська розвідка припускає, що активізація дій РФ на Слобожанському напрямку свідчить, що росія дуже зацікавлена зберегти і, за можливості, отримати нові здобутки у тому районі. 

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну від 23 липня, – пише «Європейська правда».

Розвідка відзначає, що останніми днями на північній ділянці лінії фронту, у Харківській та Луганській областях, зросла інтенсивність артобстрілів та, можливо, атак росіян невеликими групами – хоча російська дезінформація ускладнює розуміння, що відбувається. 

«Росія, скоріш за все, отримала дуже незначні успіхи, але її поновлена активність на півночі свідчить про важливість цього району для Кремля, оскільки зараз росія відчуває значний тиск на півдні у секторі під Запоріжжям. Західна група сил РФ, скоріш за все, намагається знову просунутися до річки Оскіл, щоб створити буферну зону довкола Луганської області, володіння якою росія майже точно вважає однією з головних цілей у війні», – розповідає розвідка Британії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів