Німецька компанія пропонує "Луцькводоканалу" новітні трубопровідні системи

Середа, 27 січня 2016, 09:42

У Луцьку фахівці німецької компанії "SteinzeugKeramo" представили трубопровідні системи, які несуть низькі експлуатаційні затрати і можуть служити більше ста років.

У КП "Луцьководоканал" відбулася міжнарода конференція "Інноваційні технології та матеріали для впровадження енергозберігаючого сталого розвитку у сфері ЖКГ", на яку з'їхалися представники компаній, які займаються системами водовідведення, вуличного освітлення. Про це повідомляє видання "Волинська правда".

Фахівці розповіли про переваги їхньої продукції та запропонували використати новітні технології у Луцьку, що дало б неабиякий позитивний економічний ефект міському бюджету на десятки років.

Так, менеджер з розвитку продажів концерну "SteinzeugKeramo" Володимир Кравець розповів, що їхня компанія є однією з найбільших виробників європейських керамічних труб та фітінгів для каналізаційних систем. Німецька компанія має чотири виробничих комплекси, а загальна кількість працівників становить 650 осіб. Загалом, компанія займається виробництвом керамічних труб, щорічний об'єм виготовлення яких становить 6 тисяч кілометрів.

Фахівець каже, що виготовляючи такі труби, німці "дотягнули майже до ідеалу". Окрім того, важливою особливістю такої продукції є її довговічність, яка сягає 100 років.

"Грошей ніколи не буде, особливо в комунальних підприємствах, тому їх треба використовувати ефективно і використовувати якісні матеріали, аби не накопичувати собі проблем", - зауважує Кравець.

Чоловік наголошує, що керамічні трубопровідні системи виготовляються зі 100% натуральних складників, а їх виробництво екологічно чисте й безвідходне.

Єдиним недоліком такого виду труби є її крихкість. Однак такі випадки трапляються лише за неправильного використання труби і тільки до її прокладки. Дотримуючись технології прокладання керамічного трубопроводу, вона фактично не руйнується і вільно служитиме більше ста років. До того ж, технології прокладання труб також не є складними і подібну роботу можуть виконати навіть два працівники. Зважаючи на те, що наш трубопровід уже застарілий і потребує заміни, Володимир Кравець пропонує замінити його на керамічний, що дозволить значно зекономити місцеві кошти і надовго забути про проблеми трубопроводу у місті.

Відповідно, каже Кравець, оскільки компанія-виробник трубопровідної системи Німеччина, Луцьк міг би залучити грантові кошти ЄС і здійснити заміну труб. За його словами, подібною пропозицією користуються чимало країн, зокрема й пострадянських, що дозволяє їм значно зекономити і покращити сферу ЖКГ.