Поділитись:

Німецька компанія пропонує "Луцькводоканалу" новітні трубопровідні системи

Середа, 27 січня 2016, 09:42
Німецька компанія пропонує «Луцькводоканалу» новітні трубопровідні системи

У Луцьку фахівці німецької компанії "SteinzeugKeramo" представили трубопровідні системи, які несуть низькі експлуатаційні затрати і можуть служити більше ста років.

У КП "Луцьководоканал" відбулася міжнарода конференція "Інноваційні технології та матеріали для впровадження енергозберігаючого сталого розвитку у сфері ЖКГ", на яку з'їхалися представники компаній, які займаються системами водовідведення, вуличного освітлення. Про це повідомляє видання "Волинська правда".

Німецька компанія пропонує «Луцькводоканалу» новітні трубопровідні системи

Фахівці розповіли про переваги їхньої продукції та запропонували використати новітні технології у Луцьку, що дало б неабиякий позитивний економічний ефект міському бюджету на десятки років.

Так, менеджер з розвитку продажів концерну "SteinzeugKeramo" Володимир Кравець розповів, що їхня компанія є однією з найбільших виробників європейських керамічних труб та фітінгів для каналізаційних систем. Німецька компанія має чотири виробничих комплекси, а загальна кількість працівників становить 650 осіб. Загалом, компанія займається виробництвом керамічних труб, щорічний об'єм виготовлення яких становить 6 тисяч кілометрів.

Фахівець каже, що виготовляючи такі труби, німці "дотягнули майже до ідеалу". Окрім того, важливою особливістю такої продукції є її довговічність, яка сягає 100 років.

"Грошей ніколи не буде, особливо в комунальних підприємствах, тому їх треба використовувати ефективно і використовувати якісні матеріали, аби не накопичувати собі проблем", - зауважує Кравець.

Чоловік наголошує, що керамічні трубопровідні системи виготовляються зі 100% натуральних складників, а їх виробництво екологічно чисте й безвідходне.

Єдиним недоліком такого виду труби є її крихкість. Однак такі випадки трапляються лише за неправильного використання труби і тільки до її прокладки. Дотримуючись технології прокладання керамічного трубопроводу, вона фактично не руйнується і вільно служитиме більше ста років. До того ж, технології прокладання труб також не є складними і подібну роботу можуть виконати навіть два працівники. Зважаючи на те, що наш трубопровід уже застарілий і потребує заміни, Володимир Кравець пропонує замінити його на керамічний, що дозволить значно зекономити місцеві кошти і надовго забути про проблеми трубопроводу у місті.

Відповідно, каже Кравець, оскільки компанія-виробник трубопровідної системи Німеччина, Луцьк міг би залучити грантові кошти ЄС і здійснити заміну труб. За його словами, подібною пропозицією користуються чимало країн, зокрема й пострадянських, що дозволяє їм значно зекономити і покращити сферу ЖКГ.

Надрукувати
мітки:
коментарів