Поділитись:

У Луцьку родина загиблого воїна Ігоря Козачука просить присвоїти йому звання Героя

П'ятниця, 21 липня 2023, 07:59
У Луцьку родина загиблого воїна Ігоря Козачука просить присвоїти йому звання Героя

Надавати звання Героя України (посмертно) для 49-річного військовослужбовця Ігоря Козачука просять дружина Світлана Козачук разом із доньками.

У пам'ять про чоловіка і тата сім’я зареєструвала петицію на сайті президента України, пише Суспільне.

Лучанин загинув 18 травня цього року в бою у районі міста Часів Яр Донецької області. Зі слів дружини, під час ворожого обстрілу її чоловік прикрив собою молодого побратима.

Ігор Козачук на службі. Фото Світлани КозачукІгор Козачук на службі. Фото Світлани Козачук
 

«Вони їхали на завдання. Це був обстріл. Їхали в авто і старалися втекти з машини, щоби врятувати свої життя. Наш Ігор, наш тато, зробив свою місію і дійсно прикрив того молодого хлопця», – каже Світлана Козачук.

У шлюбі з чоловіком Світлана прожила 27 років, разом виховували доньок, яким нині 26, 24 та 11 років. Коли розпочалася повномасштабна війна, Ігор Козачук пішов у терцентр комплектування та соцпідтримки, аби стати до лав ЗСУ.

«Зразу в п’ятницю він пішов у військкомат, а вже в суботу з речами він був мобілізований, 26 числа. Знаючи його, я не вговорювала, не зупиняла. І так само я розуміла, що він – мужчина, йому треба йти на захист. В першу чергу він захищав так само свою сім’ю», – говорить вдова.

Дружина загиблогоДружина загиблого
 

Лучанин потрапив у 100-ту Волинську бригаду тероборони. Спершу служив на посаді старшого сержанта в області, а з березня цього року перебував на Бахмутському напрямку. Світлана говорить: чоловік телефонував майже щодня, а вранці 18 травня напередодні загибелі спілкувалися по відеозв’язку.

Донька Юлія Козачук (нині Харченко), яка зареєструвала петицію про присвоєння батькові звання Героя України, зазначила: батьків вчинок героїчний.

«Він їх закрив, вони вижили, а тато зробив таку пожерву собою, заради побратимів, заради нас із вами, щоб ми могли далі спокійно пити каву вранці, працювати, ходити на роботу і просто жити своє життя», – сказала дівчина.

Донька Ігоря КозачукаДонька Ігоря Козачука
 

Петиція про присвоєння Ігорю Козачуку звання Героя України станом на 20 липня набрала 16 тисяч 921 голос із 25 тисяч необхідних. Збір підписів триватиме до 26 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
27 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
09 лютого 2024
27 грудня 2023
26 грудня 2023
22 грудня 2023
15 грудня 2023