Поділитись:

Скільки МіГів-29 Україна ще може отримати від Польщі

Середа, 19 липня 2023, 23:35
Скільки МіГів-29 Україна ще може отримати від Польщі

Київ отримав від Варшави вже 10 винищувачів МіГ-29 і, не виключено, що отримає ще близько 20.

Про це розповів посол України в Польщі Василь Зварич, – пише Укрінформ.

«Поки що передано 10 МіГ-29, але не виключено, що Польща передасть решту – близько 20 літаків цього типу, які в них ще залишаються на озброєнні. Однак, швидше за все це станеться після того, як до Польщі почнуть надходити літаки від країн Заходу. Цей процес вже розпочався (Польща отримала від Південної Кореї перші винищувачі FA-50 – ред.)»,- заявив Зварич.

Він зауважив, що Польща зараз є серед 11-ти країн, які задекларували готовність розпочати тренування українських пілотів на F-16.

«Загальні тренування в рамках коаліції держав мають розпочатися у серпні. Ми перебуваємо у стадії узгодження з польською стороною щодо того, коли саме, в якій кількості і яким чином реалізовуватимуться ці домовленості по тренуванню українських пілотів в Польщі», – зауважив український дипломат.

Торкаючись питання поставок польського озброєння до України Зварич зауважив, що польські гаубиці Krab «реально змінили ситуацію на фронті».

«Ми потребуємо якомога більше такої зброї і дуже вдячні Польщі за те, що вчасно її отримали, і вона виконує завдання на полі бою. Ми також вдячні за ПЗРК Piorun, БТРи Rosomak, польські дрони, а також боєприпаси різних калібрів. Ця зброя нам вкрай потрібна»,  – наголосив посол України в РП.

Зварич також повідомив, зараз узгоджуються умови контракту між українською і польською сторонами щодо виробництва боєприпасів, які буде передано для потреб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів