Поділитись:

ПВК «Вагнер» у Білорусі: чи існує нова загроза вторгнення з Півночі (відео)

Вівторок, 18 липня 2023, 21:50
ПВК «Вагнер» у Білорусі: чи існує нова загроза вторгнення з Півночі (відео)

У вівторок, 18 липня, до Білорусі прибула четверта колона ПВК «Вагнер», що налічувала понад 80 машин. До вечора на білоруській території побачили ще одну колону, повідомляє проект «Беларускі Гаюн». 

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун розповів, чи несе присутність військ ПВК «Вагнер» у Білорусі загрозу для України.

«Я би взагалі загрозу з боку «Вагнера» з Півночі Україні не розглядав в апріорі. Коли нам розповідають про величезні колони, нам не розповідають, що в тих величезних колонах всього-навсього було по 100 чоловік. Тобто їх там близько 300 чоловік, не більше, наразі», – каже він.

Генерал-майор запасу СБУ вважає, що ніхто не випустить з Росії тисячі бійців ПВК «Вагнер», адже це підготовлені бійці і їхня задача – воювати там, де вони потрібні. Віктор Ягун зазначає, що випустили лише відвертих прихильників Пригожина та тих хто немає жодних зобов’язань перед Росією та випустили їх без зброї.

«Тобто якщо Білорусь їх озброїть, ну 300 чоловік це така, «досить серйозна потуга», порівняно з тим угрупуванням української армії, яка на білоруському напрямку. Нічого вони собою не являють», – каже він.

Віктор Ягун додав, що дійсно частково бійців ПВК «Вагнер» можуть використати як інструкторів для білоруських військових.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів