Поділитись:

Незабаром вирок: що відомо у справі луцького зрадника Сметаніна (відео)

Вівторок, 18 липня 2023, 19:01
Незабаром вирок: що відомо у справі луцького зрадника Сметаніна (відео)

Розгляд справи зрадника Іллі Сметаніна вже на фінальній стадії.

Про це розповів Суспільному суддя-спікер Луцького міськрайонного суду В'ячеслав Покидюк.

18 липня відбулося чергове засідання у справі.

Справу розглядають у закритому режимі, без доступу журналістів. Зі слів В'ячеслава Покидюка, раніше суд розглянув докази сторони обвинувачення. Зараз – перейшли до дослідження доказів сторони захисту.

«Допитані свідки, яких заявляла сторона обвинувачення, досліджені письмові докази. Таке ж право має сторона захисту. Після чого буде вирішуватися питання щодо закінчення розгляду справи по суті і переходу до судових дебатів», – сказав суддя-спікер.

Іллю Сметаніна обвинувачують у державній зраді за частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України. За словами судді-спікера, у разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо: СБУ встановила, що Ілля Сметанін передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи й кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

Протягом 24-28 лютого він постійно «зливав» інформацію про результати вторгнення російських військ на Волинь. Завдяки його «допомозі» 24 лютого аеропорт був обстріляний із ракет. Після цього зрадник доповів про результат удару у Росії.

Через деякий час аеродром у Луцьку обстріляли вдруге. Зранку 11 березня пролунали 4 гучні вибухи. Внаслідок цього загинули четверо військовослужбовців, 6 людей поранено. У разі доведення вини Іллі Сметаніну загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024