Поділитись:

Тендер з реконструкції очисних споруд Луцька оголосили в Європейській системі закупівель

Вівторок, 18 липня 2023, 16:12
Тендер з реконструкції очисних споруд Луцька оголосили в Європейській системі закупівель

У вівторок, 18 липня, тендер з реконструкції очисних споруд опубліковано в Європейській системі закупівель.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради. 

Це стало результатом роботи фахівців підприємства над залученням європейських інвестицій на капітальну реконструкцію очисних споруд в селі Липляни, яка забезпечить якісне і безперебійне очищення стічних вод приблизно на тридцять років, а також істотно поліпшить екологічну ситуацію в громаді, зокрема і стан вод басейну річки Стир.

«Оголошення тендеру на Європейській платформі для визначення підрядника з реконструкції очисних споруд в селі Липляни – це була та головна мета, до якої команда КП «Луцькводоканал» рухалась наполегливо, пройшовши складний бюрократичний шлях, опрацьовуючи технічні вимоги, узгоджуючи всі найдрібніші етапи з закордонними партнерами. Від цього проєкту залежить дуже багато – це питання екологічної безпеки громади, а також навколишнього середовища», – зазначили у пресслужбі. 

Фахівці підприємства, технічні експерти, інші залучені спеціалісти працювали над всіма технічними вимогами і завданнями, узгоджували проєкт відповідно до найвищих європейських вимог, оскільки саме реконструкція очисних споруд без їхньої зупинки є одним із найскладніших інженерних технічних об’єктів у муніципальній інфраструктурі.

У процесі необхідно було охопити величезні обсяги організаційної, технічної, інноваційної роботи, аби підготувати відповідну документацію для проведення саме такого тендеру. 

КП «Луцькводоканал» очікує на вибір підрядників з європейським досвідом, які зможуть у відповідні терміни провести глибинну модернізацію очисних споруд, а отже Луцьк і  громада отримає гарантії щодо функціонування системи очистки стічних вод терміном до 30 років і вирішить ряд екологічних питань.

Тендер триватиме до кінця цього року і вже на 2024 рік заплановано процес проєктування і реконструкції.

Тендер з реконструкції очисних споруд Луцька оголосили в Європейській системі закупівельТендер з реконструкції очисних споруд Луцька оголосили в Європейській системі закупівель 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024