Поділитись:

Зберіг сотні життів, але не своє: дружина льотчика з Луцької бригади просить присвоїти йому звання Героя (петиція)

Понеділок, 17 липня 2023, 22:51
Зберіг сотні життів, але не своє: дружина льотчика з Луцької бригади просить присвоїти йому звання Героя (петиція)

Дружина загиблого пілота-винищувача майора Тараса Редькіна просить присвоїти йому звання Героя України.

Допис із закликом підписати петицію Катерина Редькіна опублікувала у своєму інстаграмі.

«Мій чоловік до останнього подиху боровся за мир і свободу, за весь народ, за рідну Неньку Україну! Кожен день ризикуючи власним життям мій чоловік шов на смерть, відважно дивлячись страху в очі, щоб наша Україна, наші майбутні діти могли жити в незалежній країни. Ніколи не міг сидіти на місці без діла, кожну хвилину хотів здобувати перемогу і вносити свій вклад у розвиток нашої держави! Своїми діями Тарас неодноразово рятував життя громадянам України, не давши ворогу застосувати вбивчу зброю!», – йдеться в повідомленні.

Майор Тарас Редькін героїчно загинув 25 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу с.Володимирівка Баштанського району Миколаївської області.

«Виконавши результативно бойове завдання мій чоловік повертався на базування,його літак було підбито під час місії по пошуку та знищенню російських систем ППО. Місії по пошуку та ураженню російських радарів,які виконував і Виконав в той день Тарас – це справжній героїзм, враховуючи велику перевагу російської авіації у повітрі. Неодноразово виходячи на передній край, тим самим викликаючи вогонь ворога на себе..Мій чоловік відвів літак від населеного пункту, врятувавши сотні життів..Говорячи з очевидцями, біда могла бути неминучою для багатьох людей. Мій Тарас віддав своє життя за Україну», – розповідає дружина загиблого Героя.

Підписати петицію можна тут.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка» (посмертно) військовому льотчику Євгену Лисенку з Севастопольської бригади тактичної авіації, яка дислокувалася в Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024