Поділитись:

Двоє волинян провалили конкурс до Верховного Суду

Субота, 18 лютого 2017, 18:35
Двоє волинян провалили конкурс до Верховного Суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів України розшифрувавла коди анонімних тестів і оголосила прізвища 88 кандидатів, які не продовжать участь у конкурсі на посади суддів нового Верховного Суду.

Про це повідомляє Громадська рада доброчесності.

Кандидати не добрали необхідну кількість балів за наслідками іспитів (54 для Касаційного кримінального суду і 60 для решти). Крім того, 12 кандидатів не прибули для тестування, четверо неправильно вписали свої коди у бланк відповідей, що унеможливлює встановлення їхнього результату і тягне недопуск до наступних етапів конкурсу.

Зокрема, вибув з конкурсу і суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Андрій Сівчук. Він набрав 46,5 бала.

Нагадаємо: нещодавно його оштрафували за порушення дорожнього руху. Цьому передувала судова тяганина з поліцейськими.

Під час руху вулицею Карпенка-Карого 1 вересня він проігнорував червоний сигнал світлофора на залізничному переїзді. Суддя кермував автомобілем "Мерседес Віто". Під час розмови з водієм патрульні відчули різкий запах алкоголю і запропонували судді пройти текст на "драгері". Той відмовився. Також він не захотів їхати в наркодиспансер на обслідування.

Андрій Сівчуку вдалося оскаржити постанову патрульних. Провадження закрили через недостатню кількість доказів і те, що інспектор поліції неправильно зупиняв транспортний засіб. Зокрема, йдеться у постанові, патрульний здійснив жест рукою, коли стояв позаду автомобіля.

Тепер Локачинський райсуд, розглянувши матеріали справи, які надійшли з Апеляційного суду Волинського області, постановив таки визнати винним Сівчука. Отож, судді доведеться сплатити штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 грн, крім того його позбавили права керувати транспортними засобами на один рік.

Також з 50,25 балами покинула конкурс науковець Вікторія Кондратішина зі СНУ ім. Лесі Українки.

Надрукувати
мітки:
коментарів