Поділитись:

Ізраїль використовує штучний інтелект у війні з Іраном

Понеділок, 17 липня 2023, 03:59
Ізраїль використовує штучний інтелект у війні з Іраном

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала використовувати штучний інтелект для вибору цілей авіаударів під час ведення війни з Іраном.

Про це пише Укрінформ.

Зокрема, за даними військових, тепер використовується система рекомендацій штучного інтелекту, яка може обробляти великі обсяги даних для вибору цілей авіаударів.

Авіарейди можна організувати і за допомогою іншої моделі ШІ під назвою Fire Factory, яка використовує дані про схвалені військовими цілі для розрахунку навантаження боєприпасів, визначення пріоритетів, а також складає графік авіаударів.

Представник ЦАХАЛ зазначив, що незважаючи на те, що обидві системи ШІ контролюються людьми, які перевіряють і затверджують окремі цілі та плани повітряних нальотів, ця технологія все ще не підпадає під дію жодного міжнародного або державного регулювання.

Прихильники стверджують, що передові алгоритми можуть перевершити людські можливості та допомогти військовим мінімізувати втрати, тоді як критики попереджають про потенційно смертельні наслідки використання дедалі більш автономних систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів