Поділитись:

У Луцькому соборі спростували відмову відспівувати воїна Андрія Коробка

Субота, 15 липня 2023, 21:49
У Луцькому соборі спростували відмову відспівувати воїна Андрія Коробка

Пресслужба Волинської єпархії ПЦУ стверджує, що луцький кафедральний собор Святої Трійці не відмовлявся відправити чин похорону спочилого захисника.

Про це повідомляє ІА ВолиньPost.

14 липня в обласному центрі рідні та знайомі військовослужбовця Андрія Коробка, який відійшов у вічність нібито через серцеву недостатність, на знак протесту перекривали дорогу, вимагаючи повторної експертизи для визначення справжньої причини смерті. Також матір загиблого воїна зазначала:

«Поховати його ми мали теж сьогодні, але не на Алеї слави, бо нам відмовили, собор теж відмовився його відспівувати, бо він, нібито, не Герой. А те, скільки літ він воював, всім байдуже», – каже жінка.

Декан собору протоієрей Микола Нецькар, до якого звернулася за роз’ясненням церковна пресслужба, розповів, що цього дня в храмі мав відбутися похорон захисника, до нього готувалися й навіть Божественну літургію було розпочато трохи раніше, щоби відспівування пройшло вчасно й належно. Проте тіло воїна так і не привезли. Душпастир стверджує, що ніхто з рідних не звертався в собор щодо чину поховання в кафедральному храмі, тож звинувачення у відмові відспівувати засмучують і є несправедливими.

Слід взяти до уваги, що похорон воїнів за відповідним протоколом, коли він супроводжується військовою вартою, оркестром тощо організовує не церква, а місцева влада та військове командування. У соборі ж завжди з любов’ю і повагою ставляться до українських захисників (загиблих під час бойових дій чи внаслідок хвороби, інших причин), їхніх рідних і завжди стараються провести відспівування належним чином навіть за несприятливих обставин.

Також у Волинській єпархії ПЦУ висловили щирі співчуття рідним і близьким воїна Андрія Коробка: "Вічна йому пам’ять і Царство небесне. Хай спочиває з Богом".

Нагадаємо: у Луцьку 14 липня рідні та друзі загиблого військового Андрія Коробка перекрили рух транспорту на перехресті вулиць Шевченка та Чернишевського й вимагали повторну експертизу тіла. Рідні чоловіка підозрюють, що він загинув не від серцевого нападу, як зазначено у висновку, а від побоїв, які родичі знайшли на його тілі прямісінько під час похоронної церемонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
12:19
26 квітня 2024
19 квітня 2024
12 квітня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
16 лютого 2024