Чим змастити булочки перед та після випікання, щоб були з золотистою скоринкою
Найпопулярніший варіант — яйце, яке трохи збивають виделкою. Можна використовувати тільки білок або тільки жовток. Якщо берете білок, випічка отримає надзвичайний хрускіт. А ось жовток створить рум'яну та блискучу скоринку.
Про це повідомляє ТСН.
Чим змастити пиріжки, якщо немає яєць? Можна використати один з таких варіантів:
- олія або вершкове масло;
- сметана низької жирності;
- міцна чайна заварка з цукром;
- молоко;
- слабкий сироп.
Важливо, щоб продукт, який ви використовуєте для змащування випічки, був теплим. Тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника.
Для змащування булочок також можна використовувати суміш з масла, борошна і жовтка. Для цього з'єднайте вершкове масло, борошно та воду у співвідношені 3:2:1 та додайте один жовток. Якщо це солодка випічка, можете додати ще й чайну ложку цукру. Суміш потрібно розтерти вінчиком і перед випіканням нанести на булочки чи пироги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?
На «Розетці» продають чипси зі смаком члена та вагіни
Бойову медикиню «Пташку» з «Азовсталі» хейтять в соцмережах, бо погладшала