Поділитись:

Чим змастити булочки перед та після випікання, щоб були з золотистою скоринкою

Неділя, 16 липня 2023, 02:48
Чим змастити булочки перед та після випікання, щоб були з золотистою скоринкою

Найпопулярніший варіант — яйце, яке трохи збивають виделкою. Можна використовувати тільки білок або тільки жовток. Якщо берете білок, випічка отримає надзвичайний хрускіт. А ось жовток створить рум'яну та блискучу скоринку.

Про це повідомляє ТСН.

Чим змастити пиріжки, якщо немає яєць? Можна використати один з таких варіантів:

  • олія або вершкове масло;
  • сметана низької жирності;
  • міцна чайна заварка з цукром;
  • молоко;
  • слабкий сироп.

Важливо, щоб продукт, який ви використовуєте для змащування випічки, був теплим. Тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника.

Для змащування булочок також можна використовувати суміш з масла, борошна і жовтка. Для цього з'єднайте вершкове масло, борошно та воду у співвідношені 3:2:1 та додайте один жовток. Якщо це солодка випічка, можете додати ще й чайну ложку цукру. Суміш потрібно розтерти вінчиком і перед випіканням нанести на булочки чи пироги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів