Посол Франції вручив орден письменниці родом із Луцька Оксані Забужко (фото)

П'ятниця, 14 липня 2023, 20:38

Посол Франції Етьєн де Понсен вручив письменниці й публіцистці Оксані Забужко та режисеру і письменнику, військовослужбовцю Збройних сил України Олегу Сенцову найвищу нагороду Франції – Орден Почесного легіону.

Урочиста церемонія нагородження відбулась у Національному заповіднику "Софія Київська" у п'ятницю, 14 липня, пише Укрінформ.

Звертаючись до Оксани Забужко, посол Франції зазначив, що дата, обрана для вручення цієї нагороди, є символічною - сьогодні Франція святкує Національне свято, а також День свободи.

«У вашій особі ми відзначаємо як видатну особистість культурного і літературного життя країни, так і пильного спостерігача, який невтомно нагадує про цінності свободи, толерантності та громадянської активності. Сьогодні, коли ваша країна бореться упродовж 505 днів, ваш голос важить більше, ніж будь-коли... Вручаючи вам цю нагороду, хочу сказати, що Франція стоїть поруч з Україною, яка бореться, з Україною вільною та незалежною», – сказав де Понсен.

centerОксана Забужко та Олег Сенцов
 

Щодо Олега Сенцова, дипломат зазначив, що давно мріяв особисто познайомитися з ним, а під час незаконного п'ятирічного ув'язнення Росією Франція всіляко боролася за звільнення бранця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: