Поділитись:

У МОЗ розповіли, як діятимуть у випадку виявлення холери

Субота, 15 липня 2023, 06:49
У МОЗ розповіли, як діятимуть у випадку виявлення холери

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, як влада буде діяти у випадку виявлення холери.

З 1 червня по кінець вересня в Україні зазвичай розпочинається епідемічний сезон, коли є можливим розмноження холерного вібріона, розповів Ігор Кузін в інтерв’ю телеканалу «Ми – Україна», пише УП.

У цей період моніторять зразки води. У разі виявлення холерного вібріона, МОЗ передає інформацію до місцевих органів влади, а ті ухвалюють рішення про заборону користування відповідною водоймою.

Також всіх українців, які потрапляють у лікарні з кишковими інфекціями, перевіряють на захворюваність холерою. Щорічно перевіряють 250-300 тис. людей.

«Якщо буде виявлений випадок холери, то ми почнемо розбиратися, що людина їла, де купувала їжу, як її готувала, звідки приїхала, з ким контактувала. Наприклад, якщо людина купила продукти на одеському ринку, ми його будемо перевіряти», – каже Ігор Кузін.

Ігор КузінІгор Кузін
 

Також головний санлікар зазначив, що в Україні є лікарні, які готові надавати допомогу таким хворим.

«Наразі 80% випадків холери у світі – це не важкі форми, які потребують навіть госпіталізації. Також виникнення спалаху холери на 99% залежить від доступу людей до безпечної питної води. Якщо вода є, висока ймовірність того, що спалаху не буде», – говорить Ігор Кузін.

Нагадаємо, інформація про небезпеку спалаху холери з'явилася після підриву росіянами Каховської ГЕС. Раніше «Київводоканал» спростував фейк про холерну паличку у столичній воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів