Поділитись:

На Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУ

П'ятниця, 14 липня 2023, 09:00
На Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Великомучениці Параскеви П’ятниці в с. Ратнів Луцького районного деканату з нагоди відзначення дня села.

За Божественною літургією владика молився разом із деканом протоієреєм Володимиром Присяжнюком, деканом Успенського округу протоієреєм Андрієм Мовчанюком, настоятелем храму протоієреєм Валентином Савчуком та іншим духовенством, – інформує Волинська єпархія ПЦУ. 

Церкву тут споруджено наприкінці 90-х, а раніше стояв храм, який 1943 р. спалили німці. У 1991-му парафіяни взялися за зведення святині й побудували її за шість літ. Освячено 14 травня 2011 р. Вперше за більш як пів століття люди пішли на службу до своєї церкви.

На Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУНа Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУНа Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУНа Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУНа Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУНа Волині митрополит Михаїл помолився у храмі, який перейшов до ПЦУ 

Унікальний іконостас храму є копією того, що прикрашав колись Софійський собор у Константинополі (до османського періоду). Нині церква має незвичне оздоблення – високі мури та куполи повністю пофарбовано в білий колір, що додає особливої величності. 

Торік парафія, полишивши МП, возз’єдналася з Православною церквою України. На жаль, тодішній настоятель не підтримав у цьому своїх вірних, проте з ними залишився клірик о. Валентин, який нині очолює громаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів