Поділитись:

Норвегія передасть Україні ЗРК NASAMS і безпілотники Black Hornet

Середа, 12 липня 2023, 16:39
Норвегія передасть Україні ЗРК NASAMS і безпілотники Black Hornet

Норвегія передасть Україні дві системи NASAMS і тисячу безпілотників Black Hornet, які використовується для розвідки та ідентифікації цілей.

Про це на полях саміту НАТО у Вільнюсі заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам, – пише Суспільне.

«ППО є першочерговою потребою з української сторони. Україна потребує захисту від російської авіації та ракетних атак. Хороші оперативні результати NASAMS означають, що протиповітряна оборона загалом і NASAMS зокрема є дуже бажаними для України», — сказав він.

За словами міністра, уряд Норвегії вирішив передати пакет підтримки, який містить два додаткових центри управління вогнем, дві пускові установки та запасні частини до ЗРК NASAMS.

Грам також заявив, що Україна отримає тисячу безпілотників Black Hornet, які є "лідерами на світовому ринку" і використовуються низкою країн НАТО, включно зі США і Великою Британією.

«Безпілотник використовується для розвідки та ідентифікації цілей. Він простий в управлінні, надійний в будь-яких умовах, його важко виявити і він особливо добре підходить для ведення бойових дій в міських умовах», – заявив він.

У Вільнюсі 11 липня розпочався саміт НАТО, на якому Україна розраховує на чіткий сигнал про приєднання до Альянсу після війни. З 11 по 12 липня Вільнюс прийматиме понад 3 000 членів іноземних делегацій, близько 2 000 неурядових організацій та представників міжнародних ЗМІ.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками закритого засідання країн-членів НАТО заявив, що союзники по Альянсу надали Україні безпрецедентну підтримку, надаючи ЗСУ більше боєприпасів та більше сучасного обладнання. Зокрема 11 липня члени НАТО погодили пакет із трьох елементів, щоб наблизити Україну до вступу у військово-політичний блок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів