Поділитись:

Хто з молодих волинян претендує отримати парламентську премію (фото)

Середа, 12 липня 2023, 12:22
фото ілюстративне
фото ілюстративне

На Волині обрали кандидатуру на відзначення Премією Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму та місцевого самоврядування.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Головною умовою присудження цієї престижної державної відзнаки є не просто активна громадська робота молодіжних лідерів, а їх внесок у розвиток місцевого самоврядування. 

Хто з молодих волинян претендує отримати парламентську премію (фото) 

Як повідомив голова депутатської комісії Віктор Галан-Влащук, надійшло лише одне клопотання про представлення до парламентської нагороди – Торчинська громада висунула на здобуття Премії Верховної Ради України кандидатуру голови Молодіжної ради при Торчинській селищній раді, очільницю місцевого молодіжного громадського об’єднання «МолоДіжка» Юлію Шклярук.

Хто з молодих волинян претендує отримати парламентську премію (фото) 

Молода лідерка розповіла, що за 4 роки діяльності вона завоювала довіру громади, ведеться активний діалог та взаємодія з органами влади, залучаються ресурси на розвиток молодіжної політики. В громаді сформовано креативний молодіжний простір, прийнята програма розвитку молоді, яка передбачає фінансування з місцевого бюджету, реалізовано 10 грантових проєктів із залучення міжнародних донорів. Створено інтеграційний центр для внутрішньо переміщених осіб, де вони отримують фінансову, юридичну та психологічну допомогу, а також Раду ВПО. Працює профорієнтаційний кемпінг для допомоги молоді у виборі сучасних професій, які виходять за межі стандартного переліку спеціальностей. За участю молоді в громаді ведеться постійна волонтерська та благодійна робота на користь допомоги армійцям та цивільним, що потерпіли від війни.

Члени комісії одноголосно підтримали кандидатуру голови Молодіжної ради при Торчинській селищній раді на представлення до парламентської премії і рекомендували сесії облради схвалити це рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів