Поділитись:

Як у Луцьку реагують на заборону продажу електронних сигарет (відео)

Вівторок, 11 липня 2023, 20:34
Як у Луцьку реагують на заборону продажу електронних сигарет (відео)

Вже з 11 липня на території усієї держави ввели заборону реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів. Порушення вимог закону каратимуться штрафом в 30 тисяч гривень за кожен факт реклами, а за продаж е-сигарет розмір штрафу через рік становитиме 20 тисяч гривень.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вирішили дізнатися, як на такі зміни реагують лучани.

Лучанин Дмитро, який користується електроцигарками вважає, що такі зміни нічого не дадуть, а люди всеодно будуть курити. На його думку, це має бути свідомий вибір кожного – курити чи ні, а держава в це втручатися не має.

«Це всеодно Україна, воно буде продаватися, от в Польщі продається, а тут – ні, сенс цього всього? Усі будуть продовжувати курити, от в мене є «одноразка» та «айкос», але я не курю в громадських місцях…це маячня. Ні в одній країні такого немає. Це вибір людини має бути, а не обмеження», – каже чоловік.

Житель міста Іван розповідає, що користується електронними системами куріння, аби не курити звичайні цигарки, проте якщо доведеться, то почне знову вживати класичний тютюн. Власниця одного з міських магазинів Тетяна, яка займається продажем сигарет каже, що спирається на постачальників. Якщо їй кажуть: «торгувати можна», то жінка продаватиме, але у будь-якому випадку зможе повернути товар виробнику, раптом той таки виявиться поза законом.

Найтяжче ці новини, напевно переживають власники спеціалізованих магазинів – вейпшопів. Адже саме їх безпосередньо стосується це закон. Богдан лише два місяці веде торговельну діяльність та каже, що буде пристосовувати до нової реальності. Чоловік бідкається, адже уже витратив багато грошей на рекламу, а її доведеться забирати.

«Допродаємо залишки рік часу і все. Рекламу прибрали, чекаю поки мені зразки нові зроблять. Завтра я буду без надпису, без реклами. Тільки 2 місяці працюю, скільки грошей витратив на рекламу, а зараз треба її здавати, і все, але що зробиш. З однієї сторони це здоров'я, а з іншої сторони – це мої гроші, мій бізнес, як кажуть, палка з двох кінців», – каже власник магазину.

До слова, з 11 липня 2024 року в Україні буде повністю заборонений продаж цих товарів, а поки продавці мають право розпродавати залишки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів