Поділитись:

Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік

Неділя, 09 липня 2023, 23:10
Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік

В Україні за червень цього року виробили більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь минулий рік.

Про це розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, – передає Українська правда.

 Водночас Камишін відмовився уточнити, наскільки більше снарядів було вироблено в червні, ніж за 2022 рік. За словами міністра, попереду ще довгий шлях щодо збільшення виробництва боєприпасів.

«Я б не сказав, що ми такі великі молодці, що змогли збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало», – зазначив він.

Як пише видання, постачання зброї в Україну з боку США та їхніх союзників досі було основним напрямком у війні, але Київ поспішає налагодити власне виробництво, щоб не так залежати від благодійності. Згодом Камишін прагне зробити Україну знову великим експортером зброї.

«Ми повинні бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Моя мета – зробити Україну арсеналом вільного світу», – сказав він.

Видання зазначає, що зараз українське виробництво боєприпасів нарощує темпи, хоча і з низької бази. Українські протитанкові комплекси «Стугна-П» також почали швидше вироблятися. Наступним пріоритетом є нарощування виробництва танків і бронемашин, але, за словами Камишіна, це може статися через 3-6 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів