Поділитись:

Польща перекинула понад тисячу військових на кордон із Білоруссю (фото)

Субота, 08 липня 2023, 22:34
Польща перекинула понад тисячу військових на кордон із Білоруссю (фото)

У межах операції «Безпечне Підляшшя», покликаної запобігати спробам дестабілізації кордону з боку Білорусі, Польща в суботу 8 липня перекинула додатковий військовий контингент на схід країни. 

Про це, як пише «Європейська правда», повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

За словами Блащака, понад 1000 солдатів і майже 200 одиниць техніки з 12-ї та 17-ї механізованих бригад починають рух на схід Польщі в межах операції «Безпечне Підляшшя».

«Це демонстрація нашої готовності реагувати на спроби дестабілізації поблизу кордону нашої країни», – додав він.

Польща перекинула понад тисячу військових на кордон із Білоруссю (фото)Польща перекинула понад тисячу військових на кордон із Білоруссю (фото)Польща перекинула понад тисячу військових на кордон із Білоруссю (фото) 

Напередодні Генеральний штаб Збройних сил Польщі попередив про посилений рух військових колон на дорогах у зв'язку з посиленням присутності польської армії на сході країни.

Ситуація на польсько-білоруському кордоні залишається напруженою з 2021 року, коли різко зросла кількість спроб нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі. З початку 2023 року Прикордонна служба зафіксувала понад 12 тисяч спроб незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
09:59