Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)

П'ятниця, 07 липня 2023, 18:41

Волинь відбудовуватиме село Благодатівка Херсонської області.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

«У рамках проєкту «Пліч-о-пліч» 15 областей України відновлюватимуть постраждалі від російської агресії громади Херсонщини. Наша область взяла шефство над селом Благодатівка Бериславського району», – повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Він розповів, що населений пункт перебував під російською окупацією з березня 2022 року. А 5 вересня того ж року ЗСУ його звільнили.

Упродовж червня провели обстеження зруйнованих будинків, визначили обсяг нанесених збитків та необхідних коштів для відновлення Благодатівки. Зокрема, фахівці виїжджали у громаду декілька разів, аби встановити об’єм робіт.

Відтак, у селі, де проживало 268 людей, на сьогодні пошкоджено 93 житлові будівлі та один фельдшерсько-акушерський пункт. З них 17 будинків повністю зруйновані.

«Найперше ми плануємо здійснити поточний ремонт будівель, де це можливо, аби якнайшвидше люди мали можливість там жити, – поінформував очільник області. – Також ОВА наразі опрацьовує питання з проєктними та підрядними організаціями щодо відновлення вулиці Миру».

Слід зазначити, що у червні цього року з обласного бюджету вже виділено Херсонській області 3 млн гривень. З них 2 млн гривень спрямовані жителям села Благодатівка. Також до фінансової допомоги долучаються й територіальні громади області. До прикладу, громада Володимира виділила 3 млн грн.

Наступного тижня у село виїдуть перші групи людей з Волині, які розпочнуть відбудову.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: