Поділитись:

Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео)

П'ятниця, 07 липня 2023, 12:10
Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео)

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вшанував пам’ять жертв Волинської трагедії на території вже неіснуючого села Острувки на території Волинській області.

Про це польський прем’єр написав у фейсбуці, інформує «Європейська правда».

«Вшанував пам'ять жертв Волинської різанини в неіснуючому селі Острувки, жителі якого були знищені загонами УПА», – написав польський прем'єр.

Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео) 

На місці трагедії Моравецький встановив дерев’яний хрест і помолився перед ним.

Як повідомляє Polsat News, прем’єра Польщі супроводжував один з польських нащадків мешканців села, доктор Леон Попек, який займається дослідженням Волинської трагедії.

Прем'єр-міністр також прибув на цвинтар, де поховані загиблі поляки. Там він поклав вінок до пам'ятника, присвяченого їхній пам'яті.

Візит Моравецького до України – не єдиний захід, запланований на п'ятницю. У варшавській архикатедральній базиліці Святого Івана Хрестителя відбудеться богослужіння, яке відслужать католицькі та православні священнослужителі з Польщі та України.

Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео) Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео) Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео) Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео) 

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що цьогоріч у липні Україна і Польща проведуть низку спільних заходів із вшанування жертв Волинської трагедії.

Як відомо, одним із найболючіших питань у спільній історії Польщі та України наразі залишається трактування трагічних подій на Волині в часи Другої світової, коли підрозділи УПА вчинили акції масового вбивства поляків, які у Польщі нині розцінюють як геноцид.

Нагадаємо: у травні глава польського уряду Матеуш Моравецький заявляв, що Польща розраховує на відновлення ексгумації польських жертв Волинської трагедії.

Прем'єр Польщі Моравецький приїхав на Волинь (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
07 квітня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
11 березня 2024