Поділитись:

У Луцькій громаді проведуть опитування задоволеності життям (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 04 липня 2023, 18:32
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У рамках розробки стратегії розвитку Луцької міської територіальної громади серед жителів проведуть опитування.

Про це йшлося під час засідання комітету зі стратегічного планування.

Експертка проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» Юлія Гвоздович зазначила, що планування складатиметься із декількох етапів, перший з яких – це опитування місцевих.

«За це літо та частину вересня ми запланували провести роботу над першим розділом, тобто аналізом, щоб з'ясувати, на чому ми стоїмо. Ми хочемо опитати громадськість максимально широко, оптимально та ефективно, а на початку осені уже презентуємо усю пророблену роботу», – каже пані Юлія.

Юлія Гвардович, Олександр Солонтай та Ірина ЧебелюкЮлія Гвардович, Олександр Солонтай та Ірина Чебелюк

Таке опитування проходитиме, за словами експертки, у три етапи. Спочатку запустять соціологічне репрезентативне дослідження громади, яке міститиме опитування старостинських округів по оцінці якості життя. Зараз для цього напрацьовують анкету. Другий етап – онлайн-опитування мешканців про те, яким вони бачать розвиток громади. Третій етап – індивідуальні зустрічі з найбільшими бізнесами та іншими впливовими людьми Луцької ТГ. Достеменної дати, коли усе це проводитимуть, поки немає.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход запропонував максимально залучати до обговорення цієї стратегії усі активні середовища громади: волонтерські організації, організації, що допомагають бізнесу, об'єднання військових та ветеранів й активні молодіжні організації.

«Треба активно включати молодь. Навіть ті громадські середовища, які мають іншу позицію, ніж міська рада, наприклад, як Семиярусна гора. Ми зобов'язані усіх включити, тоді цей документ буде набагато якіснішим та враховуватиме набагато більше поглядів різних людей», – каже депутат.

Михайло НаходМихайло Наход

Нагадаємо: Рада Європи профінансує та допоможе розробити стратегію планування розвитку Луцької міської територіальної громади до 2030 року, а керівниця проєкту Дарина Соколова повідомила, що вони докладуть максимальних зусиль, аби втілити усе в життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів