НКРЕП скасувала рішення про підвищення тарифу на воду

Понеділок, 03 липня 2023, 12:56

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Рішення ухвалили під час позачергового засідання 3 липня 2023 року.

Як відомо, тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32 %.

«Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів», – йдеться в повідомленні на сайті НКРЕКП.

Нагадаємо: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила підвищення тарифів на воду у два етапи: з 1 липня та з 1 вересня. У Луцьку теж були передбачені зміни тарифів.  Президент України Володимир Зеленський назвав «ганебним» рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про підвищення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: