Поділитись:

В Україні автовласникам дозволили обирати номери при реєстрації

Субота, 01 липня 2023, 17:53
В Україні автовласникам дозволили обирати номери при реєстрації

Кабінет міністрів України прийняв зміни до правил присвоєння автомобільних номерів. Зокрема, власники автомобілів відтепер зможуть обирати номери під час реєстрації.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ. 

Документ спрямований на приведення актів Уряду у відповідність зі змінами до Закону України «Про дорожній рух» та впровадженням пов’язаних із цими змінами нових послуг.

При державній реєстрації авто (за бажанням особи) надаватиметься право вибору номерного знаку (або його буквено-цифрову комбінацію) з подальшим виготовленням у спеціалізованих суб’єктів господарювання.

Також запроваджується можливість бронювання номерних знаків або їх буквено-цифрової комбінації (вартістю 9 грн/доба).

Окрім того, встановлюється вартість обрання бажаної буквено-цифрової комбінації при реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу (у розмірі 300 грн, окрім платних номерних знаків).

«Реалізація акту забезпечить додаткову гнучкість та варіативність в процесах надання заявникам адміністративних послуг, що пов’язані із державною реєстрацією (перереєстрацією) транспортних засобів», – додали у МВС.

Нагадаємо: від сьогодні, 1 липня 2023 року, почали діяти довоєнні ставки ПДВ на пальне – відповідно до закону, вони зростають із 7 % до 20 %. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів