Поділитись:

Заробітки почекають: два брати з перших днів повномасштабної служать у лавах НГУ на Волині

Субота, 01 липня 2023, 17:36
Заробітки почекають: два брати з перших днів повномасштабної  служать у лавах НГУ на Волині

Брати Іван і Микола у перші дні повномасштабної війни, не чекаючи повісток, пішли у центр комплектації і приєднались до лав НГУ на Волині.

Микола задля цього терміново повернувся з Польщі, де працював зварювальником, а Іван відмовився від чергового виїзду на заробітки, – пишуть на фейсбук-сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк. 

Обоє служать у підрозділі Національної гвардії, що охороняє важливі державні об’єкти та посилює північні рубежі оборони України.

«Якби на початку війни не було такої маси добровольців у регіоні, ворог міг би наважитися й на вторгнення з північно-західного напрямку», – вважають брати.

Іван має вищу освіту археолога і свій погляд на той історичний момент, у якому нам усім випало жити:

«Росія вже триста років не може дати спокою. Нинішня війна є продовженням Голодомору і всіх інших злочинів проти нас. Але її варто розглядати не тільки як велике випробування, а і як шанс. Шанс остаточно вирватися з-під впливу архаїчної росії. Ми ж для того і починали рух до Євросоюзу – щоб жити цивілізованим життям без неї».

Війна проявила те, що українці у своєму розвитку пішли значно далі, ніж північні сусіди, додає Микола:

«Якщо окупанти крадуть з України унітази і ставлять на газову плиту електричні чайники, це проявляє їхній рівень свідомості. Вони живуть десь у минулих століттях і самі наочно доводять, наскільки ми з ними різні народи».

У гвардійському підрозділі брати не лише відновили знання і навички, здобуті під час строкової служби, а й навчилися нових підходів тактики, домедичної допомоги, топографії та інженерної справи.

На запитання, як вплинули їхні цивільні спеціальності на військову службу, брати жартують.

«Я ж – професійний зварювальник. Тому й інгредієнти борщу на взводному опорному пункті зварюю добре», – сміється Микола.

Іван каже, що хоч і не працював за своїм археологічним фахом, але у війську всі стають археологами на практиці – копати тут треба багато.

Хоча брати провели на заробітках останнє десятиліття, але вірять, що після перемоги трудова міграція українців піде на спад – відбудова держави стане найважливішим завданням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів