Поділитись:

У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото)

Субота, 01 липня 2023, 16:30
У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото)

Директорка геріатричного пансіонату Алла Гнатюк розповіла, що відділення реабілітації створено силами колективу і коштом установи.

Про це повідомили на сторінці Волинської ОВА у фейсбуці. 

«Наші працівники самотужки зробили ремонт, за рахунок спецфонду закупили потрібне обладнання і тренажери, дуже вболівали і мешканці пансіонату. Це втілення спільної мрії, бо зі 180 наших підопічних 110 – це люди з інвалідністю, а 70 прикуті до ліжка. Окрім того, ми постійно приймаємо внутрішньо переміщених осіб, зараз їх півсотні. Серед них є люди з наслідками мінно-вибухових поранень, і практично кожен з глибокими психотравмами через втрату рідних, домівки і звичного життя. Тож фізична і психологічна реабілітація нам конче потрібна», – стверджує очільниця пансіонату.

У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) 

Почесну місію перерізати стрічку у новоствореному відділенні делегували голові активу мешканців, 80-річному Анатолію Олександровичу Откідичеву.

У кожному із 7-ми кабінетів уже є пацієнти – тривають заняття з ерготерапії, кінезотерапії, лікувальної фізкультури, фізичної і психологічної реабілітації, аромотерапії. Є роздягальня, санітарна і масажна кімнати. Працюють п’ятеро спеціалістів-реабілітологів.

58-річний Володимир відновлюється після інсульту, каже, що сподівається іще зіграти у футбол. 82-річна пані Галина зі Слов’янська проходить курс психотерапії і соціальної адаптації. Жінка в один момент втратила родину, дім і місто, з якого ніколи не виїздила.

Ще одне творіння, яким у пансіонаті теж дуже пишаються, – українська світлиця. Експозицію національних старожитностей і побуту працівники разом з підопічними створювали майже рік. Рушники, вишиваний одяг, посуд, предмети побуту – усе автентичне, багато речей з 19 століття.  Анатолій Олександрович доклав тут і руки, і смикалку.

У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) У Луцькому геріатричному пансіонаті відкрили реабілітаційне відділення (фото) 

«Ну яка ж українська хата без печі? Але мурувати її на поверсі було неможливо. І раптом мені на очі трапляються порожні картонні коробки з під памперсів. А вже зробити з них піч – справа техніки. Зробив! А дівчата розмалювали», – розповів чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
17 квітня 2024
17:31
01 квітня 2024
04 березня 2024
29 лютого 2024
16 січня 2024
09 січня 2024
31 грудня 2023
10 грудня 2023
14 листопада 2023